KusjeDoei!

Indirect is taalvirtuoos Meneer de Greef de naamgever van mijn blog. Ik heb hem, als eerste mensch ooit, dit horen zeggen/ gelezen in een van zijn schrijfsels en ohhh boy… want vond ik dat een toffe kreet. Onbewust werd het een gevleugelde uitspraak van mij en voor het doel van deze blog ook uitermate geschikt want “kusje” voor jou omdat je dit leest en “doei” om af te rekenen met mijn “oude leven”.

Op 10 juli is het verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank en op 13 juli heb ik de beeindigingsovereenkomst met mijn werkgever getekend. Figuurlijk gezien zijn in drie dagen tijd, twee fundamenten onder mijn dagelijks bestaan in rook opgegaan. Wat is mijn doel voor het schrijven van deze blog? Het wordt een hulpmiddel voor mezelf om orde in een chaos te scheppen en een manier om jou op de hoogte te houden van mijn bevindingen en wel en wee.

Alle gebeurtenissen in het jaar voorafgaand aan en “leidend” tot deze aardschok hebben meer impact gehad dan dat ik had gedacht en ik merkte dat ik mezelf begon te verliezen. Die leuke, blije ik met het hart op d’r tong, dat toffe wijf die altijd bereid is om te helpen, die ondeugd die graag kattekwaad uithaalt, die slimme meid die prima haar eigen boontjes kan doppen, een beetje digifoob maar uiteindelijk wel haar weg in de digitale wereld weet te vinden. Ze was er nog wel maar liet zicht steeds minder vaak zien.

Herstellen, bijkomen en mezelf hervinden is om diverse omstandigheden niet mogelijk in mijn huidige functie en na goed overleg heb ik de ruimte gekregen om per 20 juli mijn, in 19.5 jaar opgebouwde stuwmeer aan verlofuren op te nemen en wordt ik ook nog in de gelegenheid gesteld om daarna in alle rust uit te zoeken wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Hiermee krijg ik een unieke kans om letterlijk met een schone lei te beginnen. Ik vind het doodeng maar ook retespannend.

Hoe ik dat ga doen? Ik ga beginnen met een wandeltocht en ga letterlijk mijn hersenen leeglopen. Van Pieterburen in Groningen tot aan de St. Pietersberg in Limburg, ongeveer 500 km (als ik niet verkeerd loop). Ik loop niet alleen want Max, mijn 8 jaar oude poedel/ jackrussel mix loopt mee. We zijn beiden ongeoefende wandelaars dus het gaat afzien worden. Ik wandel bewust in Nederland want hier is om minimaal iedere 5 km een ANWB paddestoel en of bushalte te vinden.

Wanneer we precies gaan beginnen weet ik nog niet want ik moet nog wandelschoenen en blarenpleisters kopen maar ik wil wel rond begin augustus starten. Of ik het hele stuk aan eengesloten ga lopen met rustdagen onderweg of dat ik tussendoor naar huis ga weet ik nog niet. Dat ga ik aldoende uitvinden.

Je bent van harte uitgenodigd om een stukje (uurtje/ dagdeel/ hele dagmars) mee te lopen. Ik loop ongeveer 5km/pu en je moet tegen stilte kunnen. Je hebt mn nummer dus stuur een berichtje als je mee wilt.

KusjeDoei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s