Realisaties tijdens 1e wandeltochtje

Na een heerlijke zaterdagmiddag op het terras met Linda & Max alwaar wij ons aangenaam verpoosd hebben met wijn, vleesch en Amsterdams Zuur en een spontaan logeerpartijtje heb ik ons vanochtend gewaagd aan een 1e serieuze proefwandeling: van VILLA LINDA naar Station Den Haag Centraal. Volgens google maps ongeveer 5,5 km. Tjjdens de wandeling kwamen er een aantal realisaties/ gedachtenspinsels omhoog waar ik wat mee moet/ wil:

 1. Na een periode van 25 jaar fulltime werk met de daarbij behorende routines ga ik na mijn wandeltocht zeer waarschijnlijk in een gat vallen want de dagelijkse routine van de gemiddelde kantoordag is er niet meer. Nu heb ik na mijn waneltocht wel het doel om uit te vogelen wat ik leuk vind en daar ga ik hulp bij krijgen via een mobiliteits coach of hoe zo’n persoon ook heet. Ik verwacht alleen niet dat een full time bezigheid gaat zijn. Ik moet dus zorgen dat ik zsm nieuwe routines/ bezigheden voor mezelf maak want ik ben nog lang niet toe om achter de gerania te gaan zitten wachten op het einde der tijden.
 2. Ik heb een relatie gehad met een zelfverklaarde digitechnotovenaar. Het voordeel hiervan was dat alle PC dingen altijd piekfijn waen geregeld. Het nadeel:  alles WERD altijd geregeld ik heb nu weining sjoege van hoe het werkt en vooral ook hoe je het veilig moet laten werken. Ik heb ook nooit echt de kans gekregen om het te leren. Het had mijn interesse niet echt en ik had geen geduldige leraar. Als ik zelf iets wou uitvogelen dan was het of al gebeurd of werd uit mn handen getrokken.  Een dodelijke combinatie want ik kreeg steeds minder de neiging om het zelf te doen want het is niet tof als iemand je iedere keer geirriteerd opzij schuift. Dat werkt bij mij demotiverend en was niet bevoordelijk vor mijn zelfvertrouwen. Nu realiseer ik me dat ik het ook heb opgegeven. Ik was murw door de constante speldeprikken en subtiel denigrerend woordgebruik. Als je maar vaak genoeg te horen krijgt dat je niet slim genoeg bent bent dan zal daar wel een kern van waarheid in zitten… toch?

  En zie… ik heb nu zelf een blogomgeving gemaakt. Het is nog niet zoals ik het hebben wil maar echt fuck it… ik heb het helemaal zelf gedaan!

 3. Bij nr 1 had ik het over nieuwe routines. In een vorig leven als vrijgezelle Dame was luisteren naar Radio 1 op zondagochtend een van mijn favoriete bezigheden. Van 8 tot 10 “Vroege vogels” en van 10 tot 12 “OVT” en als ik dan nog zin had, ronde ik het af met “Buitenhof” op de tv. Deze routine werd al snel vervangen door uitslapen want zaterdagavonden/ nachten werden besteed aan feestjes en partijen en als ik dan al wakker was dan stond er een Engelstalige radiozender aan. In den beginne was mijn Engels al beter dan zijn Nederlands en was mijn wens om Engels te leren en te begrijpen groter dan zijn wens om Nederlands te leren. Daarnaast kwamen onze muzieksmaken ook niet echt overeen. Engelstalige praatradio was een goede oplossing en compromis.LBC is al die jaren aan blijven staan. Ik vind praat radio fijn om naar te luisteren en al die verschillende meningen geven inzichten en gaven vaak genoeg stof voor goede gesprekken aan de keukentafel.

  Vanochtend tijdens de wandeling naar het station zette ik de radio aan. In eerste instantie de oude vertrouwde LBC maar in een vlaag van…. heb ik radio1 opgezet  en luisterde weer voor het eerst echt bewust naar Vroege Vogels en OVT en dat vond ik fijn. Ik heb het zelfs gemist. Dus als ik niet slaap dan staat vanaf nu op zondagochtend weer radio 1 aan. De vraag waar ik dan nog geen antwoord op heb… Is dit een (oude) nieuwe routine omdat ik houvast nodig heb en alles aangrijp? Of is het omdat ik het gewoon fijn vind? Waarschijnlijk en beetje van allebei.

4 gedachten over “Realisaties tijdens 1e wandeltochtje”

 1. Wat super goed van je en wat leuk om via deze blog te lezen hoe de reis (letterlijk en figuurlijk) gaat. Hoop dat je een fantastische tijd gaat meemaken.
  Kan ik mij abonneren zodat ik een berichtje krijg als er een update is? Oeps, volgen al gevonden ! Stond onderaan de pagina.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s