Eerste wandeltocht – praktische zaken

Van Pieterburen naar Winsum. Een tocht van 12 km door het vlakke boerenland. Een lekker kort tochtje om er een beetje in te komen.

Omdat we eerst nog vanuit Bourtange naar PB moesten rijden, ben ik pas om 9 uur gaan lopen. Tot half 12 was het qua temperatuur goed te doen in de zon. Daarna werd het vooral voor Max echt veel te warm.

Gelukkig kwamen we op een schaduwrijk plekje een bankje tegen en daar hebben we ruim 45 min rust gehouden. Leerpunt voor de rest van de tocht… Zorgen dat ik echt uiterlijk 5.30 aan de wandel ben en tussen 11.30 en 15.00 niet wandelen. Ook al is het nog maar 2 km tot aan m’n volgende logeeradres. Het is gewoonweg niet goed voor Max.

Ik snap opeens heel goed waarom de siësta bestaat.

Verder kreeg ik de tip om ipv de dextro energy gewoon ranja te drinken onderweg. De dextro werkt alleen als je in 1 keer een heel pakje op eet en dat is ook niet goed. En de siroopjes worden tegenwoordig verkocht in handige meeneem flesjes. Helaas zitten ze niet in het assortiment van de Spar. En ik lig nu moe maar voldaan op m’n bed, waar ik voorlopig niet vanaf kom.

Kusjedoei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s