Plan B

Het Pieterpad leidt je o.a. van Holten via Laren, Vorden en Zelhelm naar Braamt om je vervolgens door Millingen aan de Rijn in Groesbeek te laten uitkomen. Allemaal kleine dromerige plaatsjes in de Achterhoek en tevens begin/ eindpunt van Pieterpad etappes. Met veel natuurschoon en ditto natuurschoonminnende touristen en beperkt (of geen openbaar vervoer).

Omdat ik van de ene plaats naar de andere plaats trek, moet ik voor iedere nacht een ander slaap adres regelen. De charme van een trektocht. Omdat ik de kosten van mijn reis een beetje binnen de perken wil houden, maak ik voornamelijk gebruik van https://www.vriendenopdefiets.nl een netwerk van gastadressen waar je voor 20.- per nacht een logeeradres + ontbijt krijgt. Er zitten echte pareltjes bij maar ook gênante vertoningen.

Een adres vinden waar Max ook welkom is, is niet altijd even makkelijk want niet iedereen heeft zin in een hond in huis ( hygiëne, eigen huisdieren, mogelijk geluidsoverlast en of ongedierte). Daarom moet ik soms wat afwijken van de oorspronkelijke route.

De eerste keer dat dit gebeurde was in Laren. Ik ben uiteindelijk terecht gekomen in B&B De Boschwandeling te Lochem, een van de pareltjes waar ik een aparte blog meer over vertel. Qua te lopen kilometers en afwijken van de oorspronkelijke route nog niet echt een man overboord.

Echt interessant werd het toen ik op de route Vorden – Zelhelm om 8 uur ’s ochtends werd gebeld door de gastvrouw van mijn slaap adres in Zelhelm.. “Kuchkuch.. Ik ben ziek” dus daar ging mijn slaapplaats voor dezelfde avond.

Euhhhh ja, goed verhaal… want het is nog volop vakantie en het is ook niet zo dat ik echt heel makkelijk kan afwijken van mijn route. Ben je met de auto dan maakt het weinig uit als je 10 km verder moet rijden ( tenzij je benzine op is). Maar te voet… ervaring heeft me inmiddels geleerd dat 1 km extra echt wel mijn limiet is.

Ik had zelf al uitgevogeld dat Doetinchem de dichtstbijzijnde grotere plaats is waar mijn route een paar dagen langs voert. Vervolgens heb ik mijn moeder gebeld met de vraag of zij een alternatief kon zoeken. Vanachter een PC gaat zoeken toch een stuk makkelijker dan via de telefoon.

1.5 uur later kwam het verlossende woord. Twee nachten ( want ik had ook nog een rustdag gepland) in stadshotel Doetinchem. En ze had ook nog even verder gekeken want bij mijn slaap adres in Braamt mocht Max niet bij me op de kamer en moest ergens in de bench. Haar plan B…. Braamt annuleren en slapen in ’s Herenberg en dan mijn wandelroute een beetje verleggen/ doorsteken zodat ik de route halverwege Braamt – Millingen weer kan oppakken.

Ik zou in Zelhelm de bus naar Doetichem nemen maar ik was eigenlijk nog zo lekkerlopen de wandel dus ik besloot om die laatste 7.5 km te lopen en dat heb ik geweten. 25km is toch echt te veel van het goede. Zeker als het 28 graden is. Meer dood dan levend heb ik het hotel gehaald. Echt alles deed zeer maar ik heb het gedaan. Whiehaaaaa

Mijn rustdag was ook echt een rustdag want we hebben echt een enorme middagdut gedaan en nu lig ik prinsheerlijk te bloggen terwijl Hercules Poirot op de achtergrond een moord oplost. Een hotelkamer heeft zeker voordelen ( zo is ook alle vieze was weer schoon ( voor zover dat gaat met de hand in de wasbak).

KusjeDoei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s